Zo heb jij in een paar stappen een eigen blog

Internet

Ik ben nu al een tijdje aan het bloggen en vind dit super leuk om te doen. Mijn blogs gaan niet alleen over beauty maar ook over andere onderwerpen. Het schrijven geeft me ontspanning en ik ben altijd op zoek naar nieuwe onderwerpen om wat over te vertellen. En eigenlijk is het best simpel om een blog te beginnen. In deze blog zal ik uitleggen hoe je in enkele stappen een eigen blog kan beginnen!

Er zijn eigenlijk maar twee dingen nodig om te kunnen starten met bloggen: een snelle verbinding met internet en een website waar je de blogs op kunt posten.

Blogplatformen

Wanneer je net begint kun je ervoor kiezen een gratis blog aan te maken via een blogplatform zoals bijvoorbeeld WordPress of Blogger. Deze kun je heel gemakkelijk in een paar minuten aanmaken. Je krijgt dan de mogelijkheid om enkele al bestaande lay-outs te kiezen en direct aan de slag te gaan. Dit is zeker handig wanneer je nog moet wennen aan het bloggen.

Domeinnaam en hosting

Een nadeel hiervan is dat je niet een mooie websitenaam hebt voor je blog. Wanneer je een gratis blog hebt staat het blogplatform namelijk vermeld in de URL van de blog. Dit voorkom je door een domeinnaam en hosting te kopen. De domeinnaam is je websitenaam; kies dus een naam die echt beschrijft wat jouw blog aan inhoud te bieden heeft.

Vervolgens zal je een hostingbedrijf moeten kiezen. Een host zorgt er voor dat je als het ware schijfruimte hebt op het internet. Er zijn verschillende pakketten te nemen die aan te passen zijn aan jouw wensen. Dit vergt wel even wat vergelijkingswerk!

Wanneer je dit hebt is de volgende tip om meteen ook verschillende sociale media kanalen te nemen met dezelfde naam. Zo kun je de blogs die je post koppelen aan deze kanalen. Je vergroot hiermee het bereik van je blog.

Bouw een website

Het duurt meestal eventjes voordat je website online is op internet en je het hostingpakket kan gaan gebruiken. Je kan er dan alsnog voor kiezen om met een bestaande lay-out voor een website te werken, zoals via WordPress. Je kan ook helemaal zelf een website gaan bouwen. Je kan het ook laten doen door een gespecialiseerd bedrijf of iemand die hier veel verstand van heeft. De mogelijkheden zijn eindeloos. Mijn persoonlijke tip is om er zelf de tijd voor te nemen en via hulpwebsites en YouTube stap voor stap je website te perfectioneren.

Plan blogs vooruit

Tenslotte is mijn laatste tip om de blogs die je wilt posten vooruit te plannen. Maak bijvoorbeeld een schema met daarin wanneer je welke blogs zou willen posten. Wanneer je inspiratie hebt, schrijf dan meteen je blogs en bewaar ze. Wanneer je dan een blog wilt posten kun je een blog gebruiken die je eerder heb geschreven. Zo voorkom je dat je ineens helemaal niets meer schrijft. Daarbij blijft het bloggen dan echt leuk omdat je kan schrijven wanneer je dat wilt.

Geef een reactie