Ik ga op vakantie en neem mee… mijn vriendin!

We gaan een stedentrip Sevilla maken! Mijn vriendin en ik, wij kennen elkaar in september 25 jaar. Dat gaan we vieren! Ik weet nog goed dat ik haar voor het eerst zag. We kwamen naast elkaar te zitten in de brugklas. Sindsdien zijn we altijd vriendinnen gebleven. We hebben al zoveel beleefd en meegemaakt samen. En vooral veel gelachen. Als er iets te vieren valt of er is iets gebeurd dan zoeken we elkaar altijd op. Zo eens per twee, drie maanden spreken we af om iets te gaan eten of we gaan een drankje doen. Vanaf het moment dat we eenmaal zitten, verdwijnt de omgeving en zijn we alleen nog maar in gesprek met elkaar. Omdat we elkaars situatie en familie zo goed kennen, hebben we een half woord nodig om de ander te begrijpen. We hebben allebei twee kinderen, zij twee zoons en ik een dochter en een zoon. Een enkele keer spreken we af samen met de mannen. Dat is gezellig maar het liefst zijn we lekker samen. Tussen de afspraken door hebben we eigenlijk weinig contact. We hebben het daar kennelijk te druk voor. Maar als we elkaar dan weer zien beginnen we gewoon waar we de vorige keer zijn geëindigd. Lief en leed delen we met elkaar. Vorige week heb ik haar moeder nog bezocht. Mijn “tweede moeder”. Een leuke vrouw. Wat heb ik daar vaak gelogeerd tijdens mijn middelbareschooltijd. Ik was er altijd welkom.

Voorpret

Nu gaan we dus samen op vakantie. We hebben geboekt bij Bebsy. Daar heb ik goede ervaringen. Nu hebben we ook weer heel goedkoop een vlucht en viersterrenhotel kunnen boeken. We gaan vier dagen. Vanavond hebben we gekeken wat we ter plaatse willen gaan doen. Zo leuk, die voorpret alleen al. Ik houd van de warmte. In september kan het nog makkelijk 30 graden zijn, heerlijk! De binnenstad heeft oude wijken met smalle straatjes. Overal zie je de Moorse invloeden.

Shoppen

We willen graag een dag uittrekken om winkelend door de straten van Sevilla te slenteren. Uiteraard gaan we op een fijn terras volop van tapas genieten! Wat verder op ons lijstje staat is het Alcázar, het koninklijk paleis. We willen de kathedraal Maria de la Sede zien met vlak daarbij de Giralda, de klokkentoren. De wijk Santa Cruz mag niet ontbreken. Het leuke is dat alles op loopafstand is. Sevilla is een groene stad met mooie parken. Dat is lekker voor in de middag, als het heet is. Mocht het weer onverhoopt even wat minder zijn, dan hebben we altijd de musea nog. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie