Schijn een lichtje op mij

binnenverlichting

Je wordt wakker op een morgen en denkt ‘wat is het hier toch weer kil en donker’, allesbehalve de start van een leuke dag. Nu hoeft het ‘s ochtends ook weer niet per se als een bouwlamp in je gezicht te schijnen, maar een beetje sfeerverlichting kan geen kwaad in de vroege morgen. Je moet tenslotte nog de hele dag. Andersom ook hé, die avonden dat alles buiten koud en somber lijkt en je interieur en mood er beetje bij beetje in meegezogen worden tenzij je zelf zorgt voor dat extra stukje sfeer. Er zijn zó veel mogelijkheden om je interieur wat op te fleuren om de kille ochtenden en sombere winteravonden wat draaglijker te maken dat ik eigenlijk in één blog je hele interieur onder de loep zou willen nemen. Maar goed, voor nu bekijken we gewoon eens even wat mooie binnenverlichting. Lampen hebben we allemaal, verlichting hoort er nou eenmaal bij. Helaas is dat waar het voor velen van ons ophoudt: een noodzakelijkheid. En dat terwijl je met mooi binnenverlichting een compleet andere look aan je interieur kunt geven. Elke interieur designer heeft binnenverlichting hoog op het prioriteitenlijstje staan en dat is niet meer dan terecht. 

Complete herinrichting of losstaand accessoire?

Bedenk voor je binnenverlichting zoekt en daadwerkelijk een lamp koopt goed of je van plan bent je complete interieur een facelift te geven of dat je gewoon op zoek bent naar een klein stukje extra sfeer of verlichting. Binnenverlichting vind je in alle soorten en maten en zo kun je dus voor elke situatie wel iets vinden. Alleen niet elke lamp is geschikt voor elk interieur, hoe mooi de lamp ook kan zijn. Als jij een klassieke hanglamp of kroonluchter toevoegt aan je interieur dat verder compleet industrieel of modern is ingericht, kan het resultaat je wel eens vies tegenvallen. En dat terwijl die lamp zo mooi leek in de shop! 

Kies je type zorgvuldig

Mooie binnenverlichting is er in overvloed. Dus als je er over uit bent of je alles gaat restylen of gewoon een accessoire toe wil voegen, kun je concreet zoeken naar wat je wilt. Van kroonluchters tot vloerlampen, wandlampen tot tafellampen en van industriële designs tot speels of klassiek tot retro, er is echt voor iedereen wat moois te vinden. Zelf ben ik groot fan van de Scandinavische binnenverlichting, past in bijna elk huishouden. Bij Frank filter je eenvoudig op de Scandinavische stijl (of andere stijlen), ideaal. Vergeet niet om rekening te houden met de ruimte waarin je de lamp plaatst he 😉

Geef een reactie