Verbouwing van onze Bed & Breakfast

Mijn ouders hadden altijd al de droom om hun eigen Bed & Breakfast te beginnen. Mijn vader was projectontwikkelaar. Hij ontwikkelde voornamelijk huizen. Soms waren het ook kleinschalige hotels of villa’s. Hierdoor had hij de nodige ervaring met het ontwikkelen van huizen met veel kamers en faciliteiten. Mijn moeder heeft heel erg lang in een meubelwinkel gewerkt. Dit heeft haar veel verkoop ervaring gegeven. Ook heeft ze hierdoor veel ervaring met meubels en het inrichten van kamers. Mijn ouders hebben elkaar ontmoet op de Provada. Dit is een soort beurs voor alles dat met bouwen te maken heeft. Na jaren lang werken en sparen hadden ze genoeg geld om een B&B te beginnen. Mijn vader werkte in Rotterdam en mijn moeder in Den Haag. Beide wilde niet een B&B in de stad beginnen. Nadat ik uit huis was waren ze vrij om te gaan en staan waar ze wilden.

Naar het oosten

Na ongeveer 30 jaar te werken hakten mijn ouders de knoop door. Ze verhuisde naar het Oosten om daar samen een B&B te beginnen. Het idee was om een groot huis op te kopen. Dit was groot genoeg voor hen om samen in te wonen én om gasten te ontvangen. Na lang zoeken vonden ze een grote villa in een oude boerderij. Er was veel achterstallig onderhoud. Hierdoor was het goedkoop. Gelukkig wist mijn vader dat het skelet en de fundering van het gebouw goed was. Zolang dit stevig stond was het een goede aankoop. Ik besloot samen met mijn vriendin om tijdelijk vrij te nemen van werk om mijn ouders te helpen met verbouwen. Vier hardwerkende mensen plus een aantal gehuurde bouwvakkers zouden de verbouwing in no time af hebben.

De inrichting

Na ongeveer een half jaar was de boerderij af. Nu hoefde deze alleen nog maar te worden ingedeeld. Dit is waar mijn moeder het beste in was. Ze ging woonboulevard na woonboulevard af op zoek naar de mooiste spullen. Ik ging samen met mijn vriendin naar de kringloop winkel. Hier staan soms hele mooie meubels tussen. Elke kamer kreeg een eigen badkamer, tv, bureau, tweepersoonsbed en een grote kast. Alles werd belicht door ingebouwde led spotjes. De rest van de boerderij werd ook prachtig afgewerkt. Na lang hard werken kon de B&B open. Ik en mijn vriendin gingen terug naar de Randstad. Hier hadden we ons werk, huis en vrienden. Wel beloofden we dat we elke maand een dagje op bezoek zouden komen. Uiteraard huurden we dan één van de kamers.

Geef een reactie