De uitzet van onze zoon

Zoon

Het is bijna niet voor te stellen, maar kleine jongens worden groot. Zo ook jouw zoon, of dochter. Waar ze je vroeger nog met regelmaat nodig hadden en je voor elke scheet lastig vielen, worden ze met de dag meer zelfstandig en uiteindelijk is die grote dag daar: ze gaan uit huis. Zo ook onze zoon! Ik dacht eigenlijk dat de dag nooit zou komen. Hij is zijn gehele studie thuis blijven wonen. Nou vonden wij dat ook de betere keus. Hij studeerde in dezelfde stad als waar wij wonen en daarnaast is op kamers gaan behoorlijk prijzig. Dat zou betekenen dat hij erbij moet gaan werken, waardoor hij minder tijd had om zich te focussen op de studie – en de studie waarschijnlijk nog langer zou duren. Dat leek ons niet verstandig, studeren is duur genoeg. Tijdens zijn studie bleef hij dus thuis, en ook daarna leek er weinig schot in de verhuiszaak te zitten. Hij vond een baan, ging fulltime aan de bak. Wij hintten regelmatig dat een eigen plekje vast heel lekker zou zijn, hij negeerde onze steeds minder subtiele pogingen. Hij droeg braaf kostgeld af en was voor ons niet zozeer een last. Het leek ons vooral voor hem fijn om eindelijk een eigen stekje te hebben.

Eigen huisje

Toen mijn man dus vertelde over een collega die zijn appartementje in het centrum onder zou verhuren, moest ik meteen aan onze Koen denken. Mijn man opperde het idee op werk, en voor we het wisten mocht Koen komen kijken. Koen was in eerste instantie gematigd enthousiast: hij had het toch gezellig bij ons? Maar hoe meer wij de voordelen van een eigen huis opsomden (lekker de halve nacht op je bank hangen, zelf kiezen wat je wil eten), hoe meer zijn ogen begonnen te twinkelen. Hij had genoeg geld om de huur te betalen en leefde daarnaast niet bijzonder luxe.

Tuinset

Vorige maand is hij dan eindelijk verhuisd. We hebben samen het huisje ingericht en geklust. Hij komt gelukkig nog wekelijks eten – wel zo gezellig en hij woont vlakbij dus dat kan prima. En voor zijn uitzet hebben wij hem een mooi tuinset cadeau gedaan. Het is immers echt een buitenmens, dus die set zal veelvuldig gebruikt worden. Daarom hebben we er één van goede kwaliteit gekozen. Dan heeft hij er hopelijk nog een hele tijd lol van. En wij kunnen dan in de zomer lekker langskomen en uitgebreid op zijn bank hangen en om drinken vragen. Ik heb er nu al zin in!

Geef een reactie