Je toilet opknappen, dat is een leuk klusje!

De meeste toiletten zijn gewoon saai. Niet leuk om naar te kijken, maar vooral praktisch. En dat is logisch. Je wilt vooral dat je deze, meest beperkte, ruimte, goed kunt schoonmaken en schoon houden. Om er dan een fleurig geheel van te maken, dat gaat mensen vaak te ver. Maar het kan natuurlijk ook anders. Als je, net als ik, door ziekte veel tijd doorbrengt op het toilet, dan kun je er maar beter voor zorgen dat het een plek is waar je graag komt. En dus is het van belang dat je mooie dingen ziet. En mooi kan ook best heel praktisch zijn. Wat denk je van een toiletkastje? In dat kastje kun je je benodigdheden als toiletpapier en schoonmaakmiddel kwijt en bovenop kun je gewoon je handen wassen.

Zelf een toiletkastje maken kan natuurlijk ook

Je ontwerpt dan zelf een kastje en maakt dat precies in de vorm die jij graag wilt. Natuurlijk moet je ook nog ergens je handen wassen, en dus plaats je er zo'n mooie waskom met kraan bovenop. Zo heb je iets echt unieks in je toilet. Kies bijvoorbeeld eens voor een waskom in andere vorm. Ga voor rond of vierkant, rechthoekig of ovaal. Met een mooi randje of misschien wel in mat grijs of zwart. Het is jouw toiletkastje, dus jij bepaalt wat daar mooi bij past.

Wat is er verder nog belangrijk in het toilet?

Behalve het toilet zelf natuurlijk. Nou, wat denk je van de toiletborstel? Veel borstels en houders zien er mooi uit, maar zijn helemaal niet goed schoon te maken. En dat is wel belangrijk. Anders wordt zo'n ding een broeinest van bacteriën, daar moet je toch niet aan denken! Ook de toiletrolhouder mag natuurlijk niet ontbreken. Hang deze op een plek waar je er echt goed bij kunt. En ook niet te dicht bij het fonteintje, je wilt immers geen doornat toiletpapier.

En dan heel persoonlijk

Door mijn ziekte breng ik heel wat uren door op het toilet, vervelend, maar het is niet anders. Wat voor mij dus écht een aanvulling is, is een stopcontact. De meeste toiletruimtes hebben geen stopcontact en ik heb er speciaal een laten aanleggen. Zo kan mijn mobiel opladen terwijl ik online de krant lees of een spelletje zit te doen. Ook is het voor mij belangrijk dat er voldoende bergruimte is voor alle extra doekjes. En dan vergeet ik de toiletbril nog. Niet iedere bril is hetzelfde, de een is comfortabeler dan de ander. Kijk goed welke het best bij jou past.

Geef een reactie