Kerst met de familie

Bijna elk jaar vier ik samen met mijn hele familie kerst. Dit was altijd bij ons thuis, omdat wij de meeste ruimte hadden voor grote eettafels. Vorig jaar kochten mijn oom en tante een huis in een park. Een soort vakantiehuisje. Ze gaan hier vaak in het weekend heen, elke tijd van het jaar. Dit jaar stelde ze voor om kerst in het huisje te vieren. Om te controleren of het een geschikte plek, en natuurlijk gewoon voor gezelligheid, gingen we langs. Het huisje bevond zich aan het water. Ze hadden een kleine stijger en een boot. De achterkant van het huisje was volledig van glas. Dit was erg mooi. Het woonkamergedeelte liep door tot op de tweede verdieping. Het huisje was wat krapper, maar heel erg knus. Dus besloten we met z’n allen om dit jaar kerst daar te vieren.

Organiseren

Ik maakte vaak met mijn vader al het eten. We kozen de maaltijden uit en kookten vaak alles zelf. Na een aantal jaar kerst te hebben gevierd, hadden we een soort succesformule. Kalkoen uit de oven met gegrilde groenten was vaak het hoofdgerecht. Hiervoor kwam carpaccio, en als toetje ijs met slagroom. De familie vulde vaak de maaltijd aan met bijvoorbeeld een yoghurt-granaatappelsaus. Of zelfgemaakt ijs. Omdat mijn vader en ik dit graag organiseerde maakte we ook elk jaar een menu. Hiernaast had de tafel naast het gebruikelijke kerstthema altijd een ander soort leidend thema. Dit kon bijvoorbeeld sinterklaas zijn, als grapje natuurlijk. Of een ander land haar manier van kerst vieren. Vorig jaar hadden we een Atlantis thema en was de tafel versierd met dieren uit het diepe water.

Een nieuw thema

Dit jaar was het mijn beurt om een thema te kiezen. Ik koos voor Wild Western. Het leek me gaaf om de traditionele manier van kerst vieren na te doen. Mijn broer ging op zoek naar sierpistolen en cowboyhoeden. Ik zocht naar een mooie manier om het menu te presenteren. Ik printte het uit op gemarmerd papier en vond een mooi robuust klembord. Deze legde ik bij iedereen op zijn bord. Hierdoor was de presentatie helemaal af. Op kerstavond was iedereen dolgelukkig met de mooi versierde tafel. Ook het thema was zeker geslaagd. Ik vind het jammer dat ik volgend jaar een nieuw thema moet kiezen, want deze was erg mooi. Na afloop zijn we met z’n allen naast de kerstboom gaan zitten om onze cadeautjes uit te pakken. Met een volle maag uiteraard.

Geef een antwoord