Maak je garderobe klaar voor de winter

De bomen verliezen hun bladeren en de temperatuur daalt elke dag meer. De herfst is al aangebroken, maar ook de winter staat weer om de hoek. Dit betekent dat jij de warme truien en dikke sokken weer uit de kast mag trekken. Is jouw garderobe wel klaar voor de winter? In deze blog vertel ik jou welke winterse items jij sowieso aan moet schaffen om geen kou te lijden in dit leuke seizoen. 

Een goede jas

Bij de winter hoort natuurlijk een goede winterjas. In zo’n koud seizoen wil je natuurlijk naar buiten kunnen zonder het koud te hebben. Aangezien Nederland een erg wisselvallig land is wat betreft het weer, moet je hier ook rekening mee houden bij de aankoop van een jas. Let dus niet alleen op hoe warm een jas is, maar ook hoe bestendig hij is tegen regen en wind. Een bontjas is hartstikke leuk, maar niet als je door een heftige regenbui fietst. Zelf heb ik vorig jaar een jas van het merk Napapijri aangeschaft. Dit is denk ik een van mijn beste aankopen ooit geweest. De jas is niet alleen enorm warm, maar je voelt ook geen zuchtje wind en je kleding blijft helemaal droog. Volgens de recensies gaat hij ook erg lang mee, dus ik hoop er nog even van te kunnen genieten!

Warme schoenen

Natuurlijk hoef je in de winter niet met snowboots over straat te paraderen. Zolang je gewoon in Nederland blijft, moeten normale schoenen prima zijn. Toch zit er wel een verschil in hoe warm bepaalde schoenen zijn. Met dunne all-stars of andere stoffen sneakers zul je bijvoorbeeld wel erg snel bevroren tenen hebben. Om je voeten warm te houden in deze koude tijd, kun je dan bijvoorbeeld beter voor leren laarsjes gaan. Leer is een materiaal dat je voeten lekker warm houdt. Sommige leren laarsjes hebben zelfs wat bont aan de binnenkant en dit is in de winter natuurlijk al helemaal super!

Mooie truien

Bij dit koude seizoen horen natuurlijk warme en dikke truien. Dit is onder andere de reden dat de winter mijn favoriete tijd van het jaar is, want ik hou van truien. Het enige nadeel van truien vind ik dat je er al snel een beetje slonzig uit ziet. Een hoodie ziet er bijvoorbeeld al snel heel nonchalant uit. Daarom is het ook belangrijk dat je een paar truien aanschaft die er wat netter en mooier uitzien. Dan kun je er voor formele gelegenheden toch nog netjes uitzien, zonder kou te lijden!

Geef een antwoord