Een lekker weekend weg

Citytripje

Wij doen elk jaar een citytripje. Het is een soort doel om voor ons AOW alle steden die ons aantrekken te hebben gezien. Lastig, want die lijst verandert natuurlijk steeds een beetje en daarnaast willen we soms ook naar een bepaalde stad dubbel gaan. Dit jaar was weer zo een jaar. We zijn tien jaar geleden al samen naar Rome geweest, maar ik wou daar toch heel graag weer naar toe terug. Het is de stad waar ik haar ten huwelijk vroeg en ik vind het voor het tienjarige jubileum van dat moment een romantisch idee om uit eten te gaan op datzelfde plein. Daarnaast is een groot deel van de uitbundige kunst die daar te zien is me alweer ontschoten, dus genoeg te doen voor een lang weekend. Het is daar op het moment ook nog lekker weer, dus een weekend archeologie, kunst en ijsjes is precies wat wij nodig hebben.

Kunst en cultuur

We zijn eergister daarom uitgevlogen en ik schrijf dit nu vanaf mijn hotelkamer die uitkijkt op het de trevi-fontijn. Nou ja, niet letterlijk, maar binnen twee koprollen zou ik er zijn. We besloten een hotelletje in de binnenstad te nemen zodat we overal rustig heen konden lopen. Het weer laat dat gelukkig ook toe. We zijn eergister na het landen vrijwel meteen onze archeologie-tour gaan doen die we thuis al uitgeschreven hadden. Langs het coloseum, het pantheon, de ruïnes die overal goed terug te vinden zijn en als klapper op de vuurpijl langs het vaticaan. Daar hebben we de kerk beklommen (wat een uitzicht is dat toch) en zijn we met een rondleiding mee geweest. Gister werd het slechter weer, dus toen zijn we aardig wat musea ingedoken. We hebben zowel moderne als wat ouderwetsere kunst gezien, en zijn uitgebreid uit eten geweest op Piazza di Novo. Daar heb ik haar dus ten huwelijk gevraagd. Het was heerlijk om daar samen herinneringen op te halen aan vroeger terwijl we een glas rode wijn dronken en een goede pasta aten.

Bedekte knieën

Waar ik vooral heel blij mee ben, is dat ik vooraf had bedacht dat in de kerken de schouders en knieën bedekt moeten zijn. Het is namelijk dusdanig warm dat ik in eerste instantie alleen maar korte broeken mee had genomen. Gelukkig kocht ik op het laatste moment nog een bermuda, en die heb ik het hele weekend bijna alleen maar aangehad. De kosten zijn er alweer bijna uit dus. Nou, wij gaan nog even lekker door de stad wandelen en van het weer genieten. Ciao!

Geef een antwoord