Hoe kun je je het beste verplaatsen binnen Amsterdam?

Amsterdam, het is een grote stad met enorm veel gezelligheid. Van de NDSM werf tot aan het Nemo museum, er is genoeg te doen voor iedereen. Maar je vervoeren binnen Amsterdam, is soms een ander verhaal. Sommigen krijgen er al een bezweet voorhoofd van bij de gedachte alleen al. Nergens voor nodig, want er zijn genoeg opties met betrekking tot vervoer die je handig kunt inzetten om binnen Amsterdam op je bestemming te komen. 

Auto huren

Een auto huren Amsterdam is een vorm van deelmobiliteit die steeds meer in trek raakt. Niet geheel zonder reden natuurlijk. Het is fijner dan het openbaar vervoer, je hebt immers je voertuig voor jezelf, je zit niet vast aan vaste haltes en tijden en je hebt geen last van het feit dat je soms geen zitplek kunt bemachtigen. Kortom; een auto huren particulier in Amsterdam is écht een goede optie. Je moet er wel goed op letten dat het verkeer in Amsterdam soms ietwat chaotisch kan zijn. Bij het huren van een auto in de vorm van een deelauto, moet je er wel op letten dat je de auto terugzet op een daarvoor bestemde plek. 

Taxi

Mocht je zelf écht niet willen rijden of geen rijbewijs hebben, is een taxi een prima optie. De taxichauffeur kent Amsterdam hoogstwaarschijnlijk als geen ander en zal je veilig en snel van A naar B kunnen brengen. Het enige nadeel is dat een taxi in Amsterdam vrij duur is. Een kort ritje waar je €20,00 voor betaalt is geen uitzondering. Je moet dus wel willen dokken, anders zal je vrijwel zeker chagrijnig op je bestemming aankomen. 

Deel scooters

In Amsterdam barst het van de deel scooters. Deze scooters staan in bepaalde, daarvoor aangewezen gebieden. Je zult ze daar dan ook moeten ophalen en weer terug moeten zetten. Let er ook op dat je overal in Amsterdam een helm moet dragen, of je nou op een scooter of brommer rijdt. Daarnaast moet je vaak op de rijbaan. Aangezien het verkeer in Amsterdam soms ietwat chaotisch is, moet je vrij stressbestendig zijn. Toch is dit een prima optie, je kunt je snel en goedkoop verplaatsen binnen heel Amsterdam. Het is ook nog eens best leuk; je ziet veel. Pak wel een scooter die niet helemaal afgeragd is, sommige beschikken niet eens meer over spiegels. Een scooter met spiegels is wel zo veilig, dus kies er eentje uit die dat wel heeft!

 

Geef een reactie