Op vakantie in eigen land

Je hoort het steeds vaker; mensen laten de last-minute boeking naar Aruba of Ibiza of een andere zonnige bestemming voor wat ‘ie is, en kiezen er bewust voor om lekker in Nederland vakantie te vieren. Maar waarom zou je? Wat is er zo tof aan een groepsaccommodatie Drenthe of een groepsaccommodatie Ameland? En waarom zou je in hemelsnaam Nederland verkiezen boven een zonnig paradijs waar de cocktails nooit opraken en de zee altijd zout is?

Alle natuur 

Niet alleen is de zee bij Nederland ook altijd zout, ons landje heeft ontzettend veel te bieden. Dit hoor je waarschijnlijk ook vaker, maar je vraagt je wellicht af wat het nu betekent. Heb je allereerst weleens stilgestaan bij hoeveel mooie natuur Nederland daadwerkelijk heeft? Te beginnen bij de glooiende heuvels van Zuid-Limburg en natuurlijk de uitgestrekte heide en wandelpaden van de Veluwe. Maar ook minder bekende plekken als de Mokerheide zijn prachtig om te bewandelen, en dan hebben we het nog niet eens gehad over onze kustlijn, van Zeeland tot Noordwijk en Katwijk aan Zee. Een prachtige, rustieke kust aan een wat ruigere zee, eentje waarbij je minder goed kan zonnen maar wél heerlijk kan uitwaaien. En natuurlijk de kers op de leeuw-vormige landtaart: de Waddeneilanden. Vijf prachtige, ruwe natuurgebieden waar je helemaal tot rust kan komen, even weg van alles. 

Rijk en bruisend

Maar wees gerust, voor mensen die hun neus ophalen naar de natuur is er ook genoeg te doen op vakantie. Nederland heeft namelijk ook nog eens een rijke (cultuur)geschiedenis, met genoeg musea alleen al in Amsterdam om een vakantie te vullen. Maar geef, ook als je meer van het stadsleven bent dan van de natuur ontdekken, ook andere steden dan onze volle hoofdstad een kans. Ontdek het bruisende nachtleven van Utrecht of de dromerige terrassfeer van Zwolle. Laat je verbazen door het sterke contrast tussen onze gezellige dorpjes en onze grote steden waar werkelijk van alles te doen is. Of je nu elke avond in een kroeg of club wil doorbrengen of heerlijk in een huisje, het kan allemaal. Ook hebben we allerlei andere attracties nog, zoals de Efteling en Toverland. Daarnaast is het niet alleen goed voor de portemonnee om je eigen land beter te leren kennen, maar ook goed voor de ziel. Je wordt dankbaarder voor waar je vandaan komt. 

 

Kortom, ga jij dit jaar ook in eigen land op vakantie? Ik wel! Fijne vakantie!

Geef een reactie