De vermiste vloer

Huis

Het werken voor een landelijk huurcorporatie kan niet altijd even makkelijk zijn. Er is sprake van miscommunicaties, gegevens die niet duidelijk terug te vinden zijn of zelfs missen en daarnaast allemaal mensen die door elkaar werken. Hoe lastig het moet zijn, bleek maar weer eens toen ik mijn huidige huis kreeg. Deze was mij toegewezen via woningnet, wat heel fijn is. De gemiddelde wachttijd daar is al gauw een jaartje of zeven, en ik wachtte op dat moment ongeveer 6 jaar. Sja, ik wou ook liever uit huis, maar kopen is te duur en vrije sector ook. Dan zou ik niks meer overhouden van mijn inkomsten. Je kan je het dansje wat ik deed dus wel voorstellen toen ik gebeld werd dat er een huis voor me was. Het was niet ver van mijn ouders, had twee slaapkamers en een balkon. Echt, ik had het heel wat slechter kunnen treffen. Ik mocht de dag er na komen kijken, en ik wist meteen dat ik het wou hebben. Het had een hoog plafond, het was ruim ingericht en er lag een prachtige vloer. Ook de muren hadden weinig meer nodig, deze zagen er hartstikke strak uit en waren recentelijk nog geverfd.

Laminaat

De mensen die er op dat moment in woonden gingen er uit omdat ze een huis hadden gekocht. Het was voor twee personen ook wel wat krap. Ik vroeg aan hen of ik de vloer zou mogen overnemen. Deze was immers van laminaat en zag er nog hartstikke goed uit. Sterker nog, als ik in de winkel was geweest had ik waarschijnlijk een zodanige vloer zelf uitgezocht. Dat was voor de voormalig bewoners helemaal prima. Zij konden hem toch niet meenemen naar het nieuwe huis in verband met de formaten en vonden het zonde deze weg te gooien. Ze zouden nog even informeren bij de tussenpersoon van de huurcorporatie hoe we dat konden regelen.

Vloer weg

Toen ik twee weken later de sleutels kreeg ,was de vloer er uit. In paniek belde ik de voormalig huurders op: waar is de vloer heen? Ik zou deze toch overnemen? Zij hadden echter van de corporatie te horen gekregen dat de vloer niet overgenomen zou worden, dus deze hebben zij er uit gehaald en naar de stort gebracht. Ik baalde daar natuurlijk flink van, het was een prima vloer. Gelukkig wezen zij mij op een aanbieding: exact dit soort laminaat was nu in de aanbieding! Ik heb het alsnog gekocht en ga het volgende week leggen. En de huurcorporatie? Die laten we er in vervolg maar buiten.

Geef een reactie